מטפלת סיעודית

 

במסגרת חוק הסיעוד שקיים כיום במדינת ישראל, קשישים שהוגדרו כזכאים לגמלת סיעוד על ידי הביטוח הלאומי יכולים להנות מסיוע של מטפלת סיעודית שתגיע לביתם ותסייע להם בפעולות היומיומיות. לא פעם קיימת אי הבנה בקרב קשישים ובני המשפחות שלהם בכל הנוגע  לתפקידים שהמטפלת הסיעודית אמורה לבצע. חשוב לזכור כי מטפלת סיעודית איננו עוזרת בית או עובדת ניקיון על אף שחלק מהתפקידים שלה יכללו עבודות משק בית, אך עיקר עבודתה הוא לטפל בקשיש ולסייע לו בפעולות יומיומיות כגון: רחצה, הלבשה, אכילה ועוד.

תפקידיה של מטפלת סיעודית

בכדי להבין מהו תפקידה של מטפלת סיעודית, כדאי לקרוא את הדברים הבאים:

טיפול והשגחה

מהות התפקיד של המטפלת הסיעודית של חברת היחידה לסיעוד הוא קודם כל לטפל ולסייע לקשיש בביצוע פעולות יומיומיות כגון: אכילה, לרבות קניית מוצרי מזון עבורו, לבישה, לרבות כביסה וגיהוץ, רחצה, השגחה, החלפת מוצרי ספיגה ומצעים, סיוע בהתניידות הן בתוך הבית והן מחוץ להבית, הבאת תרופות רלוונטיות מבית המרקחת, ליווי של הקשיש לקופת החולים או לסידורים ועוד. ניתן  לבקש במסגרת הטיפול האישי מהמטפלת עזרה וסיוע בנטילת תרופות שנקבעו למטופל על ידי הרופא שלו והוכנו מראש למטפלת הסיעודית ועוד.

קשר אישי

לא מעט קשישים חשים בודדים. בני המשפחה הקרובים אליהם עסוקים בשגרת חייהם התובענית ולא פעם לא מבקרים אותם מספיק. הקשיש מוצא את עצמו לא פעם בודד, אין לו עם מי לדבר והוא חש מתוסכל וכמובן גם מדוכא ועצוב. מטפלת סיעודית לרוב רוקמת קשר עם הקשיש אשר יש לו משמעות עבורו. הקשר בין המטפלת הסיעודית לקשיש, השיחה עימה והדאגה שלה לצרכי הקשיש, משפיעים באופן מהותי על מצב רוחו של הקשיש.

עבודות משק בית

הביטוח הלאומי הגדיר במסגרת התפקיד של מטפלת סיעודית ביצוע עבודות ניקיון קלות בביתו של הקשיש הסיעודי. לא פעם כאמור הסעיף המדובר גורם לבלבול בקרב בני המשפחות של הקשישים או הקשישים והם בטוחים שהמטפלת אמורה לבצע את כלל פעולות הניקיון הנדרשות בבית, אך לא כך הדבר. עבודות הניקיון שעל העובדת הסיעודית לבצע הן: ניקוי אבק, טאטוא של הבית, שטיפת רצפות, ניקיון בסיסי של המטבח וכן ניקיון של השירותים והמקלחת. המטפלת הסיעודית איננה מנקה ואין לבקש ממנה לבצע עבודות ניקיון יסודיות לבית.

מדוע חשוב לדאוג למטפלת סיעודית טובה לקשיש?

המטפלת הסיעודית היא זו שבסופו של דבר תגיע באופן יומיומי לבית שבו מתגורר האדם הקרוב ולכם. היא תבלה אתו שעות רבות ותסייע לו בביצוע הפעולות היומיומיות ועל כן, חשוב מאוד להעניק למטפלת הסיעודית יחס חם והערכה וכן, מראש לדאוג שהיא תהיה מטפלת אדיבה שיודעת כיצד לטפל בקשיש וכיצד לנהוג עימו. חשוב כמובן לזכור כי לקשר החם שבין המטפלת הסיעודית לקשיש יש חשיבות רבה ומשמעות שכן, הדבר תורם רבות למצב רוחו ואיכות חייו באופן כללי.

 

שתפו פוסט זה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

חנות חיות

מחפשים חנות חיות חדשה? הכירו את טופ דוג!

בנוף העצום של טיפול בחיות מחמד, מציאת הציוד המתאים היא חיונית לרווחתם של חברינו האהובים. חנות חיות המתגלה כבולטת, ומציע לא רק מוצרים אלא חוויה המעוצבת על ידי מומחיות ותשוקה. בואו לחצות את המעברים של טופ דוג ונגלה את האוצרות שהוא מחזיק עבור חברינו הארבע רגליים.

כלב

פדים לכלבים – פתרון מושלם לאילוף

היציאה למסע אילוף כלבים יכולה להיות מרגשת ומאתגרת כאחד. כבעלים אחראי של חיית מחמד, הבטחת תהליך אימון חלק חיוני עבור בן לוויה פרוותי שמח וצייתן. כלי חיוני אחד שמשחק תפקיד משמעותי בתהליך זה הוא השימוש בפדים לאילוף כלבים. במדריך זה, נעמיק בעולם של פדים אילוף לכלבים, נחקור את היתרונות, השימוש בהם, ונענה על שאלות נפוצות כדי לצייד אותך להצלחה באימון חיית המחמד האהובה שלך.

אילוף כלבים

5 פקודות שצריך ללמד כל כלב

במאמר זה נדון בחמשת הפקודות החשובות ביותר ללמד את הכלב שלך. הפקודות הללו לא רק יבטיחו את בטיחות הכלב שלכם, אלא גם ישפרו את הקשר שלכם ויהפכו את הזמן שלכם למהנה עבור שניכם.

שליטה באילוף כלבים מתקדם: טכניקות מקצועיות לכלב מאומן היטב

כשזה מגיע לאילוף כלבים, המסע אף פעם לא נגמר באמת. לאחר שהכלב שלך שולט בפקודות הבסיסיות, הגיע הזמן לקחת את האימונים שלו לשלב הבא. טכניקות אילוף מקצועיות יכולות לעזור לכם לפתח כלב מאולף היטב שלא רק צייתן אלא גם מסוגל לבצע משימות מתקדמות יותר. במאמר זה, נחקור כמה שיטות וגישות מומחים לאילוף כלבים מתקדם.

הכלב סובל מטראומה? הנה מה שתעשו

כלבים, כמו בני אדם, יכולים לחוות טראומה ממקורות שונים כמו תאונות, התעללות או אסונות טבע. טראומה מתייחסת למצוקה הפסיכולוגית והרגשית